Puls - medycyna

puls_wiem_o_zdrowiu

Forum

Wysokie tętno (zdesprowana)
Bywa tak np. przy problemach z tarczycą. Często jednak przyczyna pozostaje nieznana.
(więcej...)

3
Szybkie tętno (marysia)
Leki przepisane musisz przyjmować, gdyż długotrwałe stosowanie (szczególnie propranolol) ma na celu ustabilizowanie pracy serca. Normalnym jest, że ten stan rzeczy wywołuje niepokój i często powinno się dołączyć leki uspokajające lub przeciwlękowe (np. tranxene, czy Rudotel). Konieczna też jest suplemantacja magnezu lub innych preparatów złożonych zwierających magnez np. xxxś to przedyskutować z lekarzem. Można wykonać echo serca w celu wykluczenia zmian organicznych, nieraz EKG nie wykazuje wszystkiego. I jeszcze jedno, konieczna wizyta u ginekologa, nie jest wykluczone, że weszłaś we wcześniejszą fazę przekwitania, i stąd te objawy (w szczególności, gdy wcześniej takich problemów nie miałaś). Pozdrawiam
(więcej...)

2
Wysokie tętno (Anett)
To sie nazywa ciażowe nadcisnienie tętnicze,czy ty się w ogóle badasz?Co na to twój lekarz,jeśli w ogóle go masz?? To sie nazywa ciażowe nadcisnienie tętnicze,czy ty się w ogóle badasz?Co na to twój lekarz,jeśli w ogóle go masz??
(więcej...)

3
Wysoki puls i niskie cisnienie (sebastian)
A ja jestem chora na anemię, co jest przyczyną, że moje tętno jest przyśpieszone. Czytałam trochę o tym i natknęłam się na stronę anemia.org.pl. Jeżeli też macie podobne problemy to zajrzyjcie, może tam znajdziecie coś dla siebie.
(więcej...)

7
ciśnienie w normie a wysoki puls (dziubusia)
mam problem i szukam odpowiedzi
(więcej...)

3
Niskie ciśnienie (Maja)
Odkąd pamiętam mam niskie ciśnienie. Co mogę zrobić aby je podwyższyć? Może są jakieś na to środki?
(więcej...)

1
bardzo niski puls (Jowita)
jeśli uprawiasz dużo sportu jesteś wysportowana i szczupła lub jeśli dużo pracujesz to chyba dobrze po prostu masz wyższą wydolność
(więcej...)

2

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

puls_ciekawostki

Ciekawostki

Zdrowie
Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby

Czy wiesz, że...

Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.

Polecamy

Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.

Archiwum

Bóle migrenowe to uciążliwa choroba przeszkadzająca nam w codziennym funkcjonowaniu. Objawia się ona pulsującymi bólami głowy, które co jakiś czas się powtarzają. U każdego pacjenta jest to inny czas występowania. Jednak czas trwania specjaliści określili na 4 do 72 godzin. Również każda migrena różni się stopniem natężenia bólu. W walce z tą chorobą nie wiele leków sobie radzi. Skutecznym lekiem, polecanym przez osoby z tymi dolegliwościami jest Pyralgina.